coachingpraktijk Schagen

Wellnessmassages


soorten massages

Massages zijn er in vele vormen met als gemeenschappelijk doel de mens weer in balans te brengen. Daarbij kunnen we uit diverse massages kiezen om uiteindelijk onszelf weer bewust te maken van ons (unieke) lichaam.

Onze (gejaagde) manier van leven kan er voor zorgen dat we onrust creëren. Deze onrust, vaak samengaand met emotioneel ongemak en te kort aan (nacht)rust, zet zich uiteindelijk vast in het lichaam. Gevolg is een verkrampt lichaam.

Wat doet een massage nu eigenlijk?
Door massage stimuleer je de bloedsomloop. Afvalstoffen worden afgevoerd en zuurstof krijgt ruimte om zijn werk te doen. De spieren worden ontdaan van spanning en de geest krijgt voldoende ruimte om er weer tegenaan te kunnen. Het zelf genezend vermogen van het lichaam krijgt “een steuntje in de rug” en dat is erg prettig!

Massage onthaast, je hoeft namelijk even niets!
Door onze jarenlange ervaring ben je letterlijk in goede handen. Wij nemen het zorgen even van je over.

Ontspanningsmassage
De ontspannende factor bij deze massage ligt in het ontvangen van rustgevende strijkingen aangevuld met ontspannende muziek, waarbij je even kan loskomen van alledaagse dingen en denken.

Hot-stonemassage
Bij deze massage wordt er gemasseerd met warme basalt stenen. De stenen geven als aanvulling dat de warmte dieper in het spierweefsel dringt. De warmte maakt dat de olie veel sneller in het lichaam opgenomen wordt en zorgt dat je lichaam langer zal ontspannen.

Voetreflexmassage
Bij deze vorm van massage stimuleren we middels drukpunten op de voeten de organen in het lichaam, zodat deze kunnen terugkeren in een toestand van evenwicht. Ook bij deze vorm van massage wordt een beroep gedaan op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Voordeel van deze massage is dat er een direct contact is tussen de masseur en de aan de massage deelnemende persoon.

Zwangerschapsmassage
Zwangerschapsmassage zorgt voor afname van fysieke en mentale druk, waardoor je jezelf beter kan ontspannen. Het bevordert een betere nachtrust en doet de gevoeligheid in de rug afnemen.
Deze vorm van massage wordt alleen uitgevoerd bij een positief advies van de verloskundige of behandelend arts.